Rabarbertærte med marengslåg
- Pernille Bjerregaard
- 19. jun. 2019
- 2 min læsning
Lige om lidt slutter rabarbersæsonen, og bliver overtaget af jordbærsæsonen, som er ynglingsbæret herhjemme, skarp efterfulgt af ribs og hindbær.😊men rabarber er altså også super skøn. I weekenden bagte jeg denne tærte med rabarber og marengs. Super lækker, og vil bestemt anbefale at tænke den ind næste gang der skal kage på bordet. Så få plukket dine rabarber inden sankt hans hvor planten skal "hvile", for så at kunne høste til august igen. Vi har puttet en masse rabarber i fryseren, så vi har et lager når lysten til rabarber kager, saft og rabarberis kommer. Kagen er rimelig nem at gå til, vi bagte den to dage i træk da den var overraskende lækker, og lidt for lille til vores familie kunne få nok😉 Opskriften får i her.
Det skal du bruge: 150g. Mel 1 knsp. Salt 100g. Smør 2-3 spsk. Koldt vand.
Fyld: 500g snittet rabarber 250g. Sukker 1 stang vanilje 2-3 æggehvider 100g. Sukker.
Sådan gør du: Bland mel og salt og smuldr smørret deri. Saml dejen hurtigt med lidt koldt vand. Rul dejen ud og læg den i tærteformen. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen, og fyld tørrede kikærter i bunden, for at forhindre kanterne falder ned under forbagning. Forbag tærtebunden 20 min. Ved 200g nederst i ovnen. Bland de snittede rabarber med 250g. Sukker og vanilje og bag dem 10-15 min til de er møre i et fad på samme tid med tærtebunden. Pisk imens æggehviderne stive. Drys halvdelen af sukkeret i æggehviderne mens der piskes og vend de sidste 50g. I til sidst.
Fordel marengsen oven på rabarberne der ligger på den forbagte bund, drys evt. lidt kokos over marengsen. Bag 20 min. Nederst i en 175g. Forvarmet ovn.
Comments