top of page

Fastelavnsboller

  • Forfatters billede: Pernille Bjerregaard
    Pernille Bjerregaard
  • 17. feb. 2019
  • 1 min læsning

Ferie og fastelavnsboller, det er hygge. Hvert år har vi haft problemer med at fyldet flyder ud mens de bages, derfor prøvede vi i år, at putte nogle af dem i muffinsforme, og det lykkes, dog hævede de meget op, og fik en lidt mærkelig form, de boller vi formede og lagde direkte på bagepapir flød der heller ingen fyld ud af, så tænker at jeg vil dele opskriften med jer, for hvis jeg virkelig har fundet dejen der lykkes at få fyldet til at blive, er den værd at dele 😊.

Det skal du bruge: Det skal du bruge (15 stk) 500g. Mel 100g. blødt smør 50g. gær 2 tsk. vaniliesukker 1 æg Ca. 2 dl. mælk 1/2 tsk. salt

Vanillecreme: 1/4 dl. Mælk 1/2 vanillestang 3 æg 25g. Maizena 75g. Sukker Røres godt under opkog, bliver cremet ret pludseligt, så der skal røres og holdes øje for ikke at brænde på. TIP: Andet fyld kan være marcipan rørt med hindbær marmelade og hakket chokolade.

Sådan gør du: Opløs gæren i lunkent mælk, tilsæt vaniliesukker, salt, æg, mel og blødt smør.

Ælt dejen sammen til en glat og smidig dej, lad den hvile 30 min. Lunt og tildækket. Lav imens vanilecremen.

Slå dejen ned og rul den til en firkant og skær ud i passende stykker. Fordel vanillecremen, eller andet fyld, og luk ved at samle kanterne der trykkes godt sammen og foldes om på bunden, sættes enten direkte på bagepapir, eller i en muffinsform, og hæves igen 30 min. Pensles forsigtig med sammenpisket æg.

Bages 10-15 min midt i ovnen ved 220 c., forvarmet ovn.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page