Pumpkin Pie
Halloween er ovre, men det er græskar sæsonen heldigvis ikke. Sidste weekend bagte jeg denne græskar tærte, som er en klassisk amerikansk pumpkin pie. Det er første gang jeg bager græskar tærte, vi har tidligere altid revet græskar i kagedej, som så er blevet til græskar muffins.
Men da vores datter på 7 er blevet helt bidt af "bagedysten" på tv, skal vi som regel altid bage et eller andet sjovt sammen i weekenden, hvilket er rigtig hyggeligt.
Vi var temmelig spændte på at smage tærten, og det overraskede os nok lidt hvor sød smags kombinationen af bagt græskar og tærtedej egentlig er, Vores favorit kage med græskar bliver nok stadig disse muffins (se her), som vi tidligere har bagt sammen, der er smagen i hvert fald efter vores mening mere i harmoni.
Hvis du er glad for græskar og kan lide en sød kombination af græskar og kage, er den bestemt et hit, og et sjovt indslag i forbindelse med Thanksgiving, hvis nogle af jer markere denne dag.
Opskriften får i hvert fald med her:
Sådan gør du:
Start med at skære græskarret over og rens kernerne væk, drys kanel over og bag den i 45 min, til den er mør.
Bland mel og flormelis, smuldr smørret i melet og saml hurtigt dejen. Lad dejen hvile 30 min. køleskabet.
Rul dejen ud og læg i tærteform ca. 24 cm i diameter.
Skrab græskar kødet ud af skallen og findel det med en stavblender, sammen med æg, farin og fløde,
Kom fyldet i tærtenbunden, og bag tærten ved 200 grader nederst i ovnen i ca. 30 min, til fyldet er stivnet og bunden sprød og gylden. Hvis der er lidt dej tilbage, kan du udstikke små figurer, og bag i 15 min. til at pynte kagen til sidst.
Det skal du bruge:
1 hokkaido græskar
125g. smør
3 æg
1 1/2 dl. piskefløde
200g. hvedemel
150g. farin
75g. flormelis
1 tsk. stødt kanel