top of page

Hyldebær honning

Lige nu er det sæson for hyldebær. Klaserne begynder at hænge tungt og helt dyb sort røde, i takt med bærrene modne bliver stænglerne mørke røde, hvilket er et smukt syn. Hyldebær honning er en smuk dybrød honningsirup, der er god og bruge i efteråret og vinterens kolde og mørke måneder i te, kødretter, på havregrøden og meget mere. Hyldebær er fuld af gode egenskaber i form af vitaminer, der kan forebygge vintersnue og lindre ømhed i halsen, derfor er honning og hyldebær et rigtig godt makkerpar. Honningen bevarer sine gode egenskaber da den først tilsættes hyldebærsaften når det er let afkølet.

OPSKRIFT

Det skal du bruge: 5-7 store og helt modne hyldebær klaser 1 bøtte honning 3 spsk. Rørsukker 3-5spsk vand

Sådan gør du: Skyld hyldebærrene, og pluk bærrene af stænglerne. Læg bærrene i en gryde tilsæt vand og sukker. Koges ca 30 min. (Husk vigtigt at bærrene koger over 20 min, ellers kan man få maveonde) Hvis massen er lidt for tyk efter 30 min tilsæt lidt mere vand og kog 5 min ekstra. Hældes over en fintmasket sigte, og saften afkøles lidt inden honningen blandes i. Hældes på rene glas. Kan holde op til et år hvis glassene er helt rene.

RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page