Müslibar
- Pernille Bjerregaard
- 15. aug. 2018
- 1 min læsning
Endnu en god ting til madpakken, udflugten eller ulvetimen😁
Hjemmelavet müslibar kan laves på mange måder, og du kan putte lige det du synes bedst om i dem, alt fra tørret frugt, chokolade, figner, dadler, nødder, gryn og frø.
Mine piger kan bedst lide hvis deres mad ikke indeholder for mange "mærkelige" ting derfor har jeg holdt dem simple med få og gode ting.
De er forholdsvis hurtige at lave, og de blev især godkendt af vores ældste der netop er startet i 1 kl. Så der er kommet et par stykker med i hendes madpakke idag.
OPSKRIFT:
Det skal du bruge:
1 ds. Kondenseret mælk 350g.
100 g. Mandler
100g. Hasselnødder
50g. Sesam
50g. Kokosmel
100g. Havregryn
Sådan gør du:
Start med at hakke mandler og hasselnødder groft, jeg hakkede dem i en mini hakker.
Lun den kondenserede mælk på en pande( det må ikke koge)
Hæld mælken i en skål og tilsæt resten af ingredienserne, men kun halvdelen af havregrynene. Rør godt, og tilsæt de sidste gryn lidt efter lidt, indtil massen er sej og klistret. Læg et stykke bage papir i et fad ca. 20*30 cm og fordel massen deri, sørg for den bliver glat og jævn fordelt.
Bages i 30-40 min ved 150g. Afslut evt med 2-3min på 300g. For at de bliver gyldenbrune og sprøde.
Når de tages ud af oven lægges massen til afkøling ca. 20 min hvorefter de kan skæres ud i passende størrelser. Pynt evt. Müslibaren med lidt smeltet chokolade.
Jeg opbevarer mine i en tætsluttet pose i køleskabet. De kan også pakkes ind enkeltvis i madpapir i en bøtte, hvis de skal opbevares lidt længere tid.
Comments