Æblesaft
- Pernille Bjerregaard
- 10. aug. 2018
- 1 min læsning
Blæsten idag har givet anledning til at gå i køkkenet og udnytte alle de æbler der er faldet ned, men som ikke er helt spise klar. Vi har samlet mange op, og de er langt fra gode og spise, så i stedet har jeg kogt æblerne og lavet lækker sød æblesaft, samt taget af saften og kogt videre til gele. Og saften er virkelig blevet lækker, så hvis du ikke har nogen saftpresser og kværn til at presse æbler til most er dette et rigtig fin alternativ.
Opskriften får i her:
Det skal du bruge: 2 kg æbler 1 liter vand
Sådan gør du: Skylles og skæres i kvarte, ligges i gryde med både kerner og stilk. Koges ca. 20 min, herefter lægges æblemassen i et klæde over en si, så væsken kan løbe fra. Saften hældes i en ren gryde og blandes med sukker. Brug 2 dl. Sukker pr liter saft. Koges op til sukkeret er smeltet og hældes på skoldede flasker. Hvis du lader saften koge for længe vil den blive tyktflydende som sirup. Alt efter æblesort kan sukker indholdet varieres. Vores æbler er meget syrlig og der er meget lidt saft i dem, da de slet ikke er modne.
Jeg lavede også æblegele sidste år se opslaget her.
Comentarios