Pirogger
Pirogger er en lækker og rigtig god ide til udflugter, picnic, og i madpakken, fyldet kan man helt selv bestemme alt efter hvad man kan lide, eller har liggende af rester. Jeg er i gang med at fylde fryseren med madpakke snack/tilbehør, til efterårets skoledage, og de lidt hektiske eftermiddage hvor pigerne skal til sport, så er det en stor hjælp med noget godt og ordentlig mad der lynhurtigt kan varmes, og spises i farten. Og her er pirogger et rigtig godt bud. Opskriften får i her:
Det skal du bruge: (14 STK) ( TID CA.1 1/2 TIME) 25 g. Gær 3 dl. Mælk 1 spsk. Honning 1 tsk. Salt 450-550g. Mel
40g. Smeltet smør
FYLD: 1 løg 1 spsk. Olivenolie 350g. Kyllinge el. Oksefars 3 groftrevet gulerødder 1/2 squash groftrevet 2 fed hvidløg fintsnittet 1 tsk. Paprika 5 spsk. Tomatpure Salt og peber.
Sådan gør du: Lun mælken 37g, rør gæren deri. Rør honning, salt, og smør, derefter tilsættes melet lidt af gangen, indtil dejen er blød og smidig. Stilles til hævning 45-60 min. FYLD: Olie og løg svites, tilsæt kød, og brun det. Tilsæt det revet squash og gulerod, samt hvidløg, pure og paprika. Lad det småsimre 30 min. Saml piroggerne: del dejen i 14 boller, og rul dem ud til flade cirkler, læg en klat fyld i midten og fold den til en halvcirkel, klem kanten med en gaffel. Stilles på bageplade til efterhævning 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Bages 12-16 min ved 175g varmluft.