top of page

Hyldeblomstsaft

  • Forfatters billede: Pernille Bjerregaard
    Pernille Bjerregaard
  • 19. jun. 2018
  • 1 min læsning

Det vist ved at være sidste chance for at få høstet hyldeblomster, jeg har af flere omgange været ude i naturen og klippe blomster skærme. Nogle blev til saft med det samme, andre frøs jeg ned til senere brug.

De brugte blomster skærme fra saften har jeg lagt i patentglas og hældt vodka over. Det står nu og trækker og skal om et par dage filtreres.

Jeg har også sat i gang med projekt hyldeblomstchampagne, og det skal efter planen sigtes og hældes på flasker imorgen. Er spændt på om processen lykkes, det gære, det jeg ikke i tvivl om, men synes stadig det er meget usikker om hvorvidt det bliver til en let boblende sommerdrik :), det skal jeg nok holde jer opdateret om, når det har efterkarboneret en god uges tid på flaske.

Der findes et hav af opskrifter på hyldeblomstsaft, men som tidligere skrevet, synes jeg den fine sommerdrik skal have en plads blandt mine årstids bestemte opskrifter.

Ca. 2 liter saft (koncentrat)

40 afstilkede blomsterskærme

1 kg. sukker

3 økologiske citroner

2 liter vand

Kog vandet sammen med sukker.

Når sukkeret er helt opløst tilføjes citroner i skiver og hyldeblomstskærme, rør godt rundt.

Sluk for blusset og afkøl.

Når det er afkølet sættes det på køl, og skal herefter trække 3-4 dage. Der skal røres et par gange i det om dagen.

saften sigtes igennem et rent og fugtig klæde. Derefter kan saften hældes på rene skolde glas, eller eventuelt fryses ned i plast beholder til senere brug(der kan laves hvid gløgg af saften til jul).

Saften kan også bruges til at lave sirup.

Brug eventuelt skærmene fra saften til at lave hyldeblomst snaps/vodka.

Commentaires


RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page