top of page

Rødgran snaps og salt

Nogle gange skal man vove sig ud i noget nyt, det har jeg gjort med denne rødgran snaps og rødgran salt. Det er her i første del af maj måned granskudene er bedst, mens de stadig er helt friske. Det er meget simpel og hurtig lavet, og så er det bare at få afprøvet det. Saltet vil jeg forsøge at gemme til jul hvor jeg vil afprøve det på en flæskesteg, det må da kun kunne gi et dejlig tvist med gransalt til julens retter😀. Faktisk brugte jeg også saltet til noget helt andet igår, jeg tog et fodbad med gransalt i, da det efter sigende skal indeholde beroligende og opfriskende ingredienser. Snapsen skal stå et par uger og trækker før den filtreres og hældes på tætsluttede glas og gemmes til jul. Det er selvfølgelig lidt skørt at gå her i den skønnest varme maj vejr og lave ting til jul, men det er nu skuddene på granerne er her, og så kan jeg rigtig godt lide at bruge ting fra naturen. Og så til jul kan vi sidde i mørke og kulde og tænke tilbage på den varme dag i maj vi tog i skoven og plukkede granskud. Det er thylykke 😀. Hvis i skulle ha lyst til at afprøve for i fremgangsmåden her:

Rødgran salt: en håndfuld rødgranskud skylles og duppes tørre, derefter hakkes det groft og lægges i en blender med tre håndfulde maldon seasalt. Blend til det er godt mixet sammen. Hæld saltet ud på et stykke bagepapir og lad det tørrer, vend saltet af og til, det tager ca 3-4 timer før det er tørt. Hæld på en tætsluttet glas.

SNAPS: tag 1dl. Rødgranskud og 1/2 liter brøndum snaps (eller vodka). Læg skuddene i et glas og hæld snapsen over, lad det stå i ca 2 uger, husk at smage undervejs så det ikke står og bliver for bitter. Kan sødes med koldslynget honning. Filtrer og hæld på et glas med låg.

RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page