Grov basilikum-ramsløg pesto
Har flere gange lavet ramsløg pesto, fordi jeg har det i haven så det har været nemt. Men synes ofte den er blevet meget skrap i smagen, derfor har jeg i år købt mig en dejlig stor basilikum til orangeriet, hvor jeg tænker den vil trives. Så i stedet for at lave en almindelig basilikum pesto med hvidløg i, kombinerede jeg basilikum og ramsløg, som har givet en lækker mixet smag. Pestoen har jeg blendet så den forbliver grov i strukturen og alle ingredienserne kommer til sin ret.
Det er ganske simpel at lave, og det er egentlig kun fantasien og ens smagsløg der bestemmer indholdet. Her får i min version hvor i nemt kan tilpasse andre grønne krydderurter, olier og nødder.
Det skal du bruge: (til et glas pesto) 20g. Frisk plukket ramsløg 20g. Frisk plukket basilikum 8 spsk. Olivenolie 0,5dl. Revet parmesan 1 dl. Mandler
Sådan gør du: Put det hele i en minihakker, eller stavblender, blend det til den ønskede konsistens, tilsæt evt. Lidt mere olie hvis den er for fast i konsistensen. Smag til med salt. Sæt det i et rent glas med låg i køleskabet. Kan bruges på brød, røres i salater, eller marinere kød. Det er rigtig lækkert til sommer grill på terrassen.