top of page

Fastelavnsboller

Der er fredag og lige om lidt starter vinterferien. Det vil vi herhjemme fejrer med lækre hjemmebagte fastelavnsboller. De sidste par dage er der ivrigt blevet klippet og klistret pynt til fastelavnsris her hjemme. Det er første år fastelavn fylder så meget hos os, men med et skolebarn bliver der meget mere opmærksomhed på de små traditioner, hvilket jeg synes er herligt og heller end gerne hopper med på. Håber i alle får en skøn weekend og for jer der holder vinterferie håber jeg den bliver fyldt med alt det i gerne vil, hvad enten det er skiferie, eller hyggedage hjemme, eller måske nogle der smutter afsted på ferie til varme himmelstrøg?. Herhjemme står der fastelavnsfester på programmet og en masse langsom tid, men hygge og nærvær 😀 I får idag opskriften på nedenstående fastelavnsboller, som er den eneste opskrift hvor det er lykkes mig ikke at få alt fyldet til at ligge på bagepladen, alt fyldet ligger nemlig i de dejlige boller på grund af måden jeg folder på, og konsistensen af dejen.

Rigtig god weekend.

Opskrift:

Det skal du bruge: 500g. Mel 200g. Smør 50g. Sukker 50g. Gær 2dl. Mælk 2 æg 1 tsk. Salt 1/2tsk. Kardemomme

Sådan gør du: Lun mælken og opløs gæren heri. Ælt mel og de øvrige ingredienser til en ensartet dej. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30min. Del dejen i 20 stykker. "Hiv" hver stykke dej ud til en hånds størrelse, og læg creme(se opskrift nedenfor) og evt. Syltetøj på. Sæt to hjørner sammen og tryk kanten sammen, så det ligner pirogger, rul derefter forsigtig til en rund bolle. Og sæt på bageplade. Bollerne skal bage ca. 15 min v 220g. Pyntes efter eget ønske.

Creme: 1/4l mælk 1/2 vaniliestang 3 æggeblommer 25g. Maizena 75g. Sukker. Koges op under omrøring.

RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page