top of page

Kiksekage

På sådan en grå fredag skruer vi lidt ekstra op for hyggen her hjemne når vi alle samles og starter weekenden. I dag har jeg forberedt denne lækre kiksekage som alle herhjemme holder af. Det er ikke den klassiske kiksekage med æg og palmin som mange kender. Jeg bruger i stedet kondenseret mælk som gør den knap så syndig 😉 Den er super let at lave, det eneste minus er at den skal stå på køl mindst 3 timer gerne mere inden den er klar til at blive spist 😋.

I får opskriften her hvis i skulle ha lyst til at forsøde weekenden 😊.

Det skal du bruge: 1 pak vanilje kiks ca. 25stk (firkantede) 400g. Mørk chokolade 1 ds. Kondenseret mælk (400g.) 50g. Smør 1/2 vaniliestang

Sådan gør du: Læg smør grofthakket chokolade og kondenseret mælk i en gryde, tilsæt vaniljekorn. Smelt det hele sammen i gryden. Når chokoladen er smeltet skrues ned på laveste varme og pisk det hele godt sammen til det er glat og blank. Tag en lille rugbrødsform eller lignende. Læg bagepapir i. Smør et lag chokolade ud i bunden og op af siderne læg et lag kiks og derefter chokolade igen indtil du har brugt det hele. Topping: brug hvad du lige har evt. nødder, knust bolche eller kakaonips. Jeg har toppet med hak. Hasselnød, valnød og pistacie.

RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page