Hjemmelavet karameller
Hjemmelavede karameller er virkelig lækkert og også nemmere at lave end jeg egentlig havde regnet med. Jeg lavede dem på to forskellige måder. Den ene er lavet i microovn og tager kun 10 minutter, mens de andre er lavet i gryde og tager op til 1 time, resultatet er det samme så jeg er stor fan af microovn udgaven. Dog kan portioner i microovnen ikke være så store af gangen, så vil du lave mange karameller på en gang er gryden bedst. Du kan lave karamellerne i et utal af varianter, jeg har lavet mine neutrale, med lidt maldon flagesalt på toppen. Vil snart lave flere, hvor jeg vil overtrække nogle med mørk chokolade, og nok også lave en udgave med kaffe til min kaffeglade mand. De kan holde op til 14 dage på køl(hvis de ikke er spist inden) pak karameller ind i bage papir, eller drys lidt flormelis på så de ikke klister sammen og læg i en krukke.
En rigtig god ting som værtindegave.
Her får i opskriften:
Karameller i gryde: 30 stk. 2 dl. Fløde 2 dl. Lys sirup 2 dl. Sukker 1 spsk. Smør 1 spsk. Neutral olie Evt. Maldon flagesalt
Fløde, sirup, sukker og smør kommes i gryde. Lad blanding koge ved middel varme uden låg 45-60 min. (Du behøver ikke rører i gryden hele tiden, det brænder ikke på, pas dog på det ikke koger for voldsomt) Væsken fordamper og karamel massen tyknes. For at tjekke om karamellen er færdig kan du putte lidt karamel i et glas koldt vand, kan du forme karamellen til en kugle er det klar. Ønsker du helt hårde karameller skal det koger mere end 60min. Pensl små konfektforme, eller mini muffin forme med olie, og hæld massen i, nemmest at gøre hvis massen er hældt over i en kande. Du kan også hælde massen i en bøtte med olie penslet bagepapir, og skær det i tern efter ca 1 time på køl.
Karameller i microovn: ca 12 styk.
1 dl. Fløde 1/2 dl. Lys sirup 2 spsk glukose sirup 1/2 dl. Sukker
Bland det hele i en stor bøtte der kan tåle den høje varme, karamelmassen koger op derfor vigtig med en stor bøtte. Sæt i microovn 5 min fuld effekt Tag ud og rør rundt giv det ydereligere 2 min i microovn, tag ud og hæld i bøtte eller små forme som beskrevet tidligere, drys maldon flagesalt på hvis du kan lide søde salte karameller