top of page

Bløde bamseboller

  • Forfatters billede: Pernille Bjerregaard
    Pernille Bjerregaard
  • 29. nov. 2017
  • 1 min læsning

Hvis der er noget vi herhjemme ikke har kunne få til at lykkes så er det at få bagt en vellykket bolle. De bliver tørre og meget kompakte, selvom vi har forlænget hævetiden og googlet virkelig mange tips, og opskrifter. Men nu er det lykkes. En let luftig indre og sprød ydre.

Og så skal i selvfølgelig også ha opskriften hvis der skulle sidde andre derude der har samme problem.

Det skal du bruge: 500g. mel 150g. smør 75g. gær 3 dl. mælk 3 æg 1 spsk. sukker 1 tsk. salt 2 tsk. kardemomme

Sådan gør du: Smelt smør og bland mælk.

Opløs gæren heri. Tilsæt sukker. Pisk æggene let og rør i. Kom mel i og rør godt til dejen er glat og meget lind. (Hvis du tænker der er alt for lidt mel i, så er det lige som det skal være) Dejen skal hvile 30 min. Kom godt med mel på hænderne og form ca. 24 boller. Lad dem stå og efterhæve på bagepladen 40 min. Pensel med mælk eller æg og bag ca. 10 min ved 220 grader.

Seneste blogindlæg

Se alle
RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page