top of page

Ribsgelé - en klassiker

Ribsgelé er en klassiker i det danske køkken og helt uundværlig hjemme hos os på denne årstid. Bærrene jeg har brugt er fra min svigermors store gamle busk. De buske vi har i egen have er der nok ikke mere end 10-20 bær på endnu, og mine piger er hurtigere end fuglene til at hapse dem så snart de er røde, så konkurrencen er hård.

Opskriften er simpel, det bare vigtig at bærrene ikke er for modne når de plukkes, på grund af den naturlige pektin bærrene indeholder som får det til at stivne til gelé.

OPSKRIFTEN: 500g. Bær 500g. Sukker 1/2 dl vand.

Det hele koges op. Koge tid er ikke fast, men ta et par prøver op på en tallerken så kan du fornemme om det stivner. Det plejer også at begynde at stivne i overfalde og danne skorpe mens du renser for urenheder i overfladen. Når det er tyknet hældes det på rene skoldede glas, læg blot et viskestykke over indtil de er afkølet, sæt låg på og færdig.

Jeg har vedhæftet et billede af diverse madvarer der er blevet fremstillet på Skarregaard tilbage fra dengang de sidste boede der omkring 1950.

RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page