Hindbærsirup med vanilje
Hjemmelavet hindbærsirup er virkelig bare så lækker. Især på denne tid af året hvor friske bær ikke er så tilgængelige, er det virkelig lækkert med et pift sommer på sin morgenmad. Siruppen kan anvendes til alt mulig, både på desserter, i salater, i en varm latte, på en nybagt bolle, alt hvad du har lyst til.
Den er nem at lave, opskrifter får i her:
4dl. Frosne hindbær 4dl. Rørsukker 1 vaniljestang 2 dl. Vand.
Flæk vaniljestangen og rør det ud i rørsukkeret så kornene deler sig i sukkeret. Bland så alle ingredienserne i en gryde. Lad det småsimre 20-25 min. Tag løbende en prøve på en kold tallerken for at tjekke konsistensen, bliver den for tyk, tilsæt blot en lille smule vand. Hæld hindbærmosen fra igennem en si, og put på rene skoldede glas. Og wupti lækker forfriskende smag af sommer.