Sæson for kastanjer
Efteråret byder på en masse lækre råvarer. En af dem er spisekastanjer, der er ikke mange der bruger dem i madlavning, og det er egentlig en skam for de er rigtig lækre som tilbehør. De smager lidt som nødder, bare lidt sødere. Den eneste ulempe er at det tager lidt tid at få dem pillet ud af skallen og det bløde lag der er under den hårde skal. Her vil jeg give jer et par ideer til hvordan du kan bruge kastanjer i dit efterårskøkken.
BAGTE KASTANJER:
Snit et kryds i Kastanjen og læg dem i et fad med salt i, bag dem i ovn ca 45 min ved 180g. Serveres med salt og smør. (Husk at fjerne skallen inden de spises)
ROSENKÅLSSALAT MED KASTANJER: 250g. Friske rosenkål 20 kastanjer 1 spsk. Honning 1 spsk. Æblegele el. Æbleeddike 1 æble i tern. Salt Peber Evt. Sukker.
En anden meget lækker måde at inddrage kastanjer er i denne lækrer efterår/vinter salat. Pil de yderste blade af rosenkål og skær i kvarte, svitses på pande med smør tilsæt de bagte kastanjer, lad simrer ca. 10 min. (følg ovenstående opskrift på bagte kastanjer) tilsæt honning og æblegele. Til sidst tilsættes æblerne og smages til med salt, peber, evt. Lidt sukker.
VELBEKOMMEN