Æble-marcipan Tærte
- Pernille Bjerregaard
- 9. okt. 2017
- 1 min læsning
Denne lækre tærte er skøn til en efterårsdag.
Det skal du bruge:
180g. mel
100g. sukker
125g. koldt smør
1 æg
Fyld:
50g. koldt smør
100g. marcipan
65g. sukker
2 æg
1 spsk. citronsaft
3 groftrevne æbler
Sådan gør du:
Bland mel og sukker og smuldr smørret i.
Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt.
Del dejen i 2. Tryk den ene del i en springform (dia 24 cm.) Stil den koldt 30 min.
FYLD: Riv marcipanen fint. Smelt smørret i en gryde og kom marcipanen, sukker, æg og citronsaft i. Lad blandingen simre under omrøring til den bliver jævn.
Skræl æblerne og riv dem groft. Læg de revne æbler i tærtebunden og hæld marcipanmassen over.
Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. Læg dejstrimlerne på tværs over tærten.
Bagetid:
ca: 45 min. nederst i en 185g. varm ovn.
serveres med vaniljeskyr og hakkede mandler.

Comments