Søndagsmad - mørbradgryde
For et par uger siden nød vi denne lækre mørbradgryde i dejlig solskin. Det er sådan en ret jeg synes der skal serveres på en søndag fordi mange har god tid til at lave simremad. Tilbehør, vi fik kartoffelmos af kartofler fra egen have, og næste dag ris og masser af hakket persille. Det er nemlig en god gevinst at lave til to dage, så mandag bliver en dejlig rolig start på ugen.
Hvis i har lyst til at smage får i opskriften her:
500-600g svinemørbrad
125g cocktailpølser
400g champignoner
300g gulerødder
200g løg
1 ds. hakkede tomater, konserves
70g tomatpure. koncentreret
2-3 spsk. paprika, edelsuss
1 spsk hvedemel
5 dl. piskefløde
Salt
Peber
Mørbraden skæres i skiver eller tern og vendes i mel og brunes i gryden, tages op på en tallerken. Løgene brunes sammen med champignon i skiver samt gulerødder. Tilsæt tomatpure, drys paprika og mel over og rør det i løg og champignon. Tilsæt fløden og kog op og rør så tomaterne i. Såfremt der ønskes mere sauce kan der tilsættes boullion og jævnes med mel jævning. Læg mørbraderne i og småsimrer i ca. 20 minutter. Til allersidst kommes pølserne i.
Serveres med ris eller kartoffelmos. - VELBEKOMME.