Søg
Æble gele
- Pernille Bjerregaard
- 10. sep. 2017
- 1 min læsning
Brug dine umodne æbler fra haven til en lækker æble gele, som passer godt til efterårets retter, og til mange juleretter.
Det er ganske simpel:
Tag 1 kg. æbler(skal ikke skrælles), vask dem grundigt og skær dem i kvarte.
Lægges i gryden med 1 - 1,5 dl vand. Koges op og koger videre i ca. 30 min ved lav blus. Hvis de koger for voldsomt bliver det til en tør æblemasse (har prøvet).
Lad æblesaften dryppe igennem et klæde og tag derefter saften og kog op med 600 g. sukker. Tag løbende prøver, da du først kan se hvor meget det stivner på en kold tallerken.
Til sidst hældes geleen på rene glas, vendt med at lukke glasset, lad stå op til 1 døgn med et klæde over. Luk derefter glasset og stil på køl.

Comments