top of page

Græskarkage

Sæsonen for græskar er på sit højeste i oktober, og det skal udnyttes, den både sunde og farverige grøntsag er nemlig en lækker ingrediens i køkkenet, og som pynt ude og inde, udskåret som lygter. Vores ældste datter er ret vild med bagedysten, så derfor lavede vi vores egen bagedyst igår, som var rigtig sjovt. Mens kagen var i ovnen gik vi ud for at finde blade der blev vasket og tørret, og derefter penslet med smeltet chokolade, sat i fryseren og efter en times tid kunne vi hive bladet af, og så havde vi pynten klar til kagerne. Græskar muffins er saftige, bløde og fyldt med masser af smagfuld krydderier, en rigtig lækker efterårskage.

Det skal du bruge: 300g. Groftrevet hokkaido græskar 175g. blødt smør 100g. sukker 75g. brun farin 175. mel 3 æg 2 tsk. bagepulver 1 tsk. kanel 1/2 tsk. kardemomme 1/2 tsk. salt

Sådan gør du: Pisk smør, sukket og brun farin sammen, rør æg og groftrevet græskar i dejen. I en anden skål blandes mel, bagepulver, krydderier og salt. Rør det hele sammen, og hæld dejen i muffinsforme, eller em springform ca. 24 cm. Bages i 35-40 min ved 175 grader varmluft.

Når kagerne er afkølet pyntes de med appelsin glasur, og til sidst chokoladebladet.

RECENT POSTS
ARCHIVE
SEARCH BY TAGS
bottom of page